mariaolena.blogg.se

Vi reser till Indien den 22/11, vi kommer besöka Delhi, Jaipur, Mumbai, Goa och Kerala innan det bär av hemåt igen den 13/12.

Dag 4, Jaipur

Publicerad 2013-11-26 19:44:00 i Allmänt,

Vår dag börjar ganska sent och vi bestämmer oss för att ta oss runt med taxi även idag. Vi möter Mahaveer utanför hotellet och han blir vår chufför/guide för dagen. Först får vi se City palace, innanför murarna där allt är rosa med den kungliga familjens bostad.
 
Världens största silverföremål.
 
Vi springer på en liten dockteater.
 
Mitt emot City palace ligger Jantar Mantar, ett gammalt observatorium med på FNs världsarvslista.
Samrat Yantra (Stora soluret)
 
Vi tar en promenad för att hitta Hawa Mahal, vindarnas palats men går lite vilse...
Parkering/tillhåll för kor
 
 
Vi tar oss tillbaka till parkeringen där vi lämnat Mahaveer istället och han visar oss Hawa Mahal ifrån bilen. Hawa Mahal byggdes som tillhåll och utkiksplats mot gatan för kvinnorna i palatset.
 
Nästa sevärdighet blir Jal Mahal, vattenpalatset byggt mitt i en konstgjord damm med två våningar under vattnet för att hålla den kungliga familjen sval om sommaren.
 
Mahaveer tycker att vi behöver shoppa idag också och tar oss först till en textilfabrik där vi får se hur de gör tryck på tyger med stämplar i trä i form av elefanter. De visar oss många fina överkast med detaljerade broderier men det slutar med att vi går därifrån med var sina indiska byxor och ett myggstick, hur var det nu med malaria..?
Sedan åker vi till en smyckesfabrik där vi fick se bakom kulisserna hur smyckena tillverkas.Vi provar lite ringar och Lena kärar ner sig i en ring men vi prutar för mycket och går därifrån tomhänta, man blir snål av de indiska priserna.
 
Mahaveer tror att vi hellre vill köpa oäkta billiga smycken från en marknad nära hotellet men vi övertalar honom om att det är mat vi behöver och han kör oss tillbaka till hotellet. Vi tyckte att maten på hotellet igår var bra så vi går upp till takrestaurangen igen. Det blir Thali som är en tallrik med flera mindre rätter på.
Till maten ett gott indiskt vin.
Spännande blir det när en stor apa hoppar upp precis bakom axeln och skrämmer oss. Den springer iväg över golvet och undviker nästan grillen på vägen ut över nästa tak. Andra djur som hälsade på under middagen var en liten ödla och två enorma getingliknande insekter som kyparen snällt hade ihjäl åt oss.
 

Kommentarer

Postat av: Ulla-Britt

Publicerad 2013-11-27 13:20:53

Vilka fantastiska ställen ni får se, man kan inte bli annat än sugen på att resa själv och snart. FYI: Djuren mår bra :-)
Kram mamma

Postat av: Kusin Andreas och lilla Ludde.

Publicerad 2013-11-27 15:01:13

Kul att se er reseblogg!! Ha det så himla härligt där nere :) Ludwig trodde att kossorna var hundar :-P

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-11-27 22:54:55

Jättekul att följa er blogg! Ni ser ut att ha det bra. Visst är maten god?!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela