mariaolena.blogg.se

Vi reser till Indien den 22/11, vi kommer besöka Delhi, Jaipur, Mumbai, Goa och Kerala innan det bär av hemåt igen den 13/12.

Dag 17, Goodbye Varkala

Publicerad 2013-12-09 20:36:32 i Allmänt,

Idag har det varit så varmt att man smälter bort, vi började med frukost på ett ställe nära hotellet, vi fick sällskap utav ett par söta grabbar som gärna åt våra rester. 
 
Dagens prövning bestod i att besöka ett postkontor och skicka iväg våra trummor hem till sverige. Man kan bara litegrann förbereda sig för hur krångligt det kan vara på ett postkontor i Indien. Vi köade i flera omgångar och fick nya instruktioner varje gång om vad som saknades våra paket.  En avsändaradress, hotellet som vi bara bor på en dag till är ok, det ska stå c/o managern på hotellet, en lång text om att paketet ska hållas i depå tills vi hämtar ut det ska skrivas för hand på paketet och tillslut ska det även skrivas under. Ja, jag skrev min namnteckning utanpå paketet med filtpenna och sedan var de nöjda. Billigt var det i alla fall och vi håller tummarna för att de kommer fram i gott skick.
 
Efter lunch på klippan sprang vi på våra trumslagarvänner som föreslog att vi skulle komma förbi med öl senare på kvällen och jamma lite. Vi tyckte det lät som en bra idé och bad närmsta rickshaw-förare att ta oss till en liquor shop. Detta var en upplevelse i sig, när vi närmar oss butiken ser det först ut som något slags dusch,  män står i kö bakom avskärmningar. Samtidigt kommet en icke-indisk man som ser att vi är konfunderade och förklarar att man ska köa in bakom avskärmningen där det finns två luckor. I den ena luckan sitter en man som man beställer det man vill ha utav och betalar till, tillbaka får man en lapp som man tar till den andra luckan, en meter bort, och får sina flaskor. Flaskorna var dammiga som om de varit lagrade i 1000 år men innehållet var det inget fel på. Det blev en lyckad kväll och ett bra avslut på veckan i Varkala för oss med lite sköna djemberytmer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela