mariaolena.blogg.se

Vi reser till Indien den 22/11, vi kommer besöka Delhi, Jaipur, Mumbai, Goa och Kerala innan det bär av hemåt igen den 13/12.

Dag 14, moppeutflykt!

Publicerad 2013-12-06 14:45:00 i Allmänt,

Idag åt vi frukost på vårt stammisställe, ABBAs, yoghurt med müsli som smakar som hemma.
 
Vi tar en promenad norrut längs klippkanten där restauranger och butiker ligger tätt och alla försöker ropa in oss att titta på just deras grejer till "special morning price, early offer, first customer". Vi lyckas fynda lite grejer och nu börjar vår packning snart bli för tung för inrikesflygningen.
 
Efter att ha svalkat oss i hotellrummets AC-luft en stund sticker vi ut igen och hittar en moppe att hyra. Planen var att åka in till Varkala och hitta något bra ställe att äta lunch på men första uppgiften blir att hitta en bensinsration och fylla på lite bränsle i moppen och det visar sig inte helt lätt. Vi får felaktiga instruktioner och får vända på vägen flera gånger, vid ett tillfälle är det så mycket trafik att vi inte kommer runt och då hjälper en vänlig man till genom att helt  enkelt köra ut sin bil i vägen och stoppa trafiken från ena hållet, det är så man gör här. Efter att ha irrat runt i vänstertrafiken genom rondeller och med ett antal u-svängar dyker nästa vänliga själ upp, vi frågar en man efter vägen och han och hans vän kör helt enkelt framför oss och visar vart vi ska! Med nytt bränsle i tanken vänder vi tillbaka och provar ett nytt lunchställe  på klippan istället.
 
Nu med gott om bränsle både i våra magar och i moppetanken ger vi oss ut på sightseeing på vägarna igen.
 
Det finns inte så mycket att se i Varkala, vi tror att vi hittat en färgglad moské.
 
Vi åker genom några finare områden där färgglada hus ligger bakom stora grindar och barn i skoluniform som precis blivit släppta av bussen vinkar och skrattar åt oss. Vid flera hus står en ko bunden i en palm. Lena undrar genast vad ett hus kan kosta här. 
 
Nu sitter vi på ABBAs igen och har ätit banoffeypaj med glass.
 
 Fiskarna har gett sig ut på havet igen och deras båtar lyser som små prickar långt ut på vattnet.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-12-06 23:44:29

Åh, det är så häftigt att se Indien igen genom er blogg! Har ni varit i Kovalam? Tänker ni ta er en tur in the backwaters? Ta hand om er!

Svar: Vi har inte varit i Kovalam ännu men vi hade tänkt åka dit någon dag, idag ska vi ta en tur på backwaters. Ska bli väldigt spännande!! :)
mariaolena.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela