mariaolena.blogg.se

Vi reser till Indien den 22/11, vi kommer besöka Delhi, Jaipur, Mumbai, Goa och Kerala innan det bär av hemåt igen den 13/12.

Dag 3, Delhi belly

Publicerad 2013-11-25 19:13:04 i Allmänt,

Klockan ringer 04.30. Idag ska vi med tåg till Jaipur men en släng av "Delhi belly" ändrar snabbt planerna, de där drinkarna i går kväll kanske blev resans sista.

Turistbyrån som vi bokade gårdagens taxi med skulle ha hämtat upp oss på hotellet på morgonen men vi sover ett par timmar extra och de lovar nu istället att avboka våra tågbiljetter så att vi får pengarna tillbaka. Eftersom vi inte är så sugna på tågresa frågar vi efter pris för en taxiresa till Jaipur. De börjar på 11000 rs men vi får det tillslut för 8000rs, vi börjar kanske bli något bättre på att pruta. Under 6h bilresa på skumpiga vägar med galen trafik får vi se otaliga små butiker längs vägarna där familjer verkar bo i sina butiksskjul, både kossor och apor i vägrenen och minst tre bröllopsprocessioner med utsmyckade kameler och elefanter. Nu är vi tillslut framme i Jaipur, den rosa staden. Vårt boutiqe hotell är fantastiskt, vi går innanför dörrarna men inser att vi fortfarande är utomhus. När vi går genom hotellet är vi stundtals under bar himmel och de överväldigande dekorationerna går inte att beskriva.


Nu sitter vi och äter på hotellets roof top restaurang med underhållning av musik och dansare som balanserar 5 krukor på huvudet.

Kommentarer

Postat av: Anders

Publicerad 2013-11-26 09:59:28

Sex timmars taxiresa... Gör man det i Sverige är nog reskassan slut sen :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela