mariaolena.blogg.se

Vi reser till Indien den 22/11, vi kommer besöka Delhi, Jaipur, Mumbai, Goa och Kerala innan det bär av hemåt igen den 13/12.

Dag 2, Delhi by taxi

Publicerad 2013-11-24 19:10:15 i Allmänt,

Idag har vi fått se mycket utav sevärdigheterna i Delhi, vi har haft bil med chaufför med oss hela dagen. Vi tog en tidig frukost på hotellet och blev upphämtade utanför entrén, första stopp Red fort som är Old Delhis gamla stadskärna. Den jättelika, ibland 30m höga, röda muren som sträcker sig 2.5km runt området var den största sevärdigheten för oss, för besökande indier verkade dock VI vara den stora attraktionen. Vi finns nu med på otaliga semesterbilder och har fått viss förståelse för kändisar som efterföljs av paparazzis.Nästa stopp blir Raj Ghat, trädgårdar med minnesplatser för bla Mahatma Gandhi. Gandhis gravplats i marmor, dekorerad med färska blommor och en ständigt brinnande eld, fick endast besökas utan skor. Även här var det många som ville ta kort på oss istället för på Gandhi och vi börjar känna oss otrevliga som måste säga nej hela tiden men om vi sagt ja till alla hade vi nog varit kvar där än.Nu börjar vi bli lite hungriga men den magnifika vyn över Humayuns Tomb ger oss ny energi.
Fantastiskt mossuleum som tydligen ska vara ett smakprov på Taj Mahal. Vi promenerar genom trädgårdar med små kanaler där vatten porlar fram. Uppför svindlande branta trappor till gravplatsen. Här får man gå ända fram till marmorgravarna och inga staket eller avspärrningar skulle hindra oss att trilla ner från muren, det märks att vi inte är i Sverige.
Detta var det häftigaste vi sett idag.

Efter rekommendationer från vår chaufför stannar vi för lunch på Hot Chimney Restaurant. Kyparen misstar mina frågor om vad maten har för kryddor med att vi inte vill ha så stark mat men det blir bra ändå! 68 kr för två pers, som hittat!Nu är vi sugna på shopping, chauffören tar oss till Haat of Delhi vi blir visade sjalar, smycken saris och souvenirer. Vi prutar bra och köper var sin sjal. Vi känner att chauffören har väntat länge nog så vi återvänder till hotellet, där vi nu sitter med var sin drink.


Kommentarer

Postat av: Ulla-Britt

Publicerad 2013-11-24 19:26:11

Vilken härligt fullspäckad dag.

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-11-24 19:53:28

Härligt!
Ghandis gravplats missade jag, men kul att återuppleva min resa genom Er.

Postat av: Anders

Publicerad 2013-11-24 20:05:52

Ser ju nice ut. Indien kanske man borde besöka nångång.

Postat av: Therese

Publicerad 2013-11-25 13:36:11

Härliga bilder och idel sköna upplevelser! Njut nu tjejer! Kram Tes

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela