mariaolena.blogg.se

Vi reser till Indien den 22/11, vi kommer besöka Delhi, Jaipur, Mumbai, Goa och Kerala innan det bär av hemåt igen den 13/12.

Dag 19 - Taj Mahal

Publicerad 2013-12-11 20:42:00 i Allmänt,

Idag gick vi upp 5.15, vi gjorde i ordning oss och fick en frukostlåda att ta med. Taxin kom och plockade upp oss vid 6.00 och sen bar det av mot Taj Mahal. 
 
Det tog fyra timmar dit och vi sov mestadels. Väl framme är det en kille som visar vart vi ska någonstans, hur vi kan ta oss till ingången och vart vi ska köpa våra biljetter. Vi är från början lite skeptiska till mannen som hjälper oss och funderar på om han tänker hosta fram ett pris för hans tjänster snart men han pratar inte pengar alls. Han följer med oss som guide och berättar om allt och hjälper oss att ta bilder.
 
Själva byggnaden är byggd i marmor och är otroligt vacker! När man går genom entrén ser man först bara himmel men sen blir denna vita, mäktiga byggnad bara klarare och klarare.
 
Efter ungefär två timmar beger vi oss tillbaka och då säger guiden att vi nu kan betala vad vi tycker det är värt men att priset brukar ligga på ca 1500 rupier, och svenska som vi är ger vi honom vad han ber om men är kanske ändå lite missnöjda med hur det hela gick till. 
 
Det tog ca 5 timmar hem och så fort vi kom in på vårt hotellrum så bytte vi om och gick för att äta och shoppa. Vi åt på samma ställe som igår och sen shoppade vi loss, butikerna stänger kl. 23.00 här så vi fick gjort flera fynd innan vi gick tillbaka till hotellet igen.

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-12-12 07:56:46

Åh, där har jag i
Upplevt en av de starkaste stunder i mitt liv! Vilka fina bilder på er!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela